Whatsapp Hesap Bilgi Paylaşımı Nasıl Kapatılır?

30kere okundu.

Whatsapp kullanıcı sözleşmesini değiştirdiği için artık bilgilerini Facebook ile paylaşıyor. Whatsapp bundan sonra kullanıcı bilgilerini Facebook ile paylaşacağını söylemişti. Kullanıcı bilgileri artık Facebook veri tabanında tutulacak. Her ne kadar bu bilgileri kimsenin göremeyeceği söylense de ileriki dönemlerde Facebook’un bu bilgileri reklma çalışmalarında kullanabilecek diyebiliriz. Yani Fcebook bu bilgileri kulanıcıların daha iyi reklam deneyimleri için kullanabilecek.

Android Cihazlarda Whatsapp Bilgi Paylaşımı Kapatma İşlemi

Whatsapp‘ta Ayarlar > Hesap bölümüne girmeniz girerek,  en altta yer alan “Hesap bilgilerimi paylaş” seçeneğindeki işareti kaldırmanız yeterli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu işareti kaldırdıktan sonra karşınıza “Facebook reklamları ve ürünleriyle ilgili deneyiminizi geliştirmek için WhatsApp hesap bilginizi kullanmak istemediğinize emin misiniz? Eğer “Paylaşma”ya dokunursanız, bu ayarı daha sonra değiştiremeyeceksiniz” mesajı gelecek. “Paylaşma” seçeneğine tıklamanız, artık bilgilerinizin paylaşılmaması için yeterli.